3 Voščice
Sorta grožđa: 100% Plavac mali
Sastav tla: nanosi zemlje na podlozi pleistocenskih pijesaka
Nadmorska visina: 90 m iznad razine mora
Vinograd: 1.200 ha / 6500 loza po ha
Starost vinograda: 100% starije od 15 godina
Prinos po hektaru: 8000 kg
Prinos po lozi: 1,25 kg

Plavac mali
Boja: nježne do srednje duboke rubinske boje.
Miris: živahnog mirisa šumskog voća i trešnje uz note suhog lišća i začinskog bilja, uz blagi miris kože i dima dobivenih odležavanjem u velikim drvenim bačvama.
Okus: srednje jakog tijela, osvježavajućeg vibrantnog okusa s blago taničnim završetkom u kojem se osjeća diskretno ukomponirana dimljena nota.
Idealno vino uz viške specijalitete poput: pogače od slane ribe, riži na brujet od srdela, spuža na brujet, frigane ribe, maništre na pomidore, kozletine i janjetine pod pekom, škampa na gradele, pečenog kozlića, zrelih ovčjih i kozjih sireva s bademima i pistacijama
Vrhunac zrelosti: 3-6 godina
Preporučena temperatura posluživanja: 16 – 18℃
Berbe
— 2018. 13% Alk.
— 2019. 13,5 % Alk.
— 2021. 15 % Alk.
Proizvodnja vina
Maceracija na masulju i fermentacija traje od 8 do 12 dana u vinifikatorima s kontroliranom temperaturom od 24 do 28℃. Prilikom vinifikacije kombiniraju se jednim dijelom selekcijski kvasci i autohtoni kvasci čime vino dobiva najveću moguću koncentraciju terroira viškog plavca. Prva dva dana se obavlja Délestage (proces otakanja soka s masulja te ponovno vraćanje soka na masulj) zbog bolje ekstrakcije boje i aroma te oksigenacije (ozračivanja) koje smekšava tanine kojima plavac obiluje, uz dnevno četiri puta miješanje masulja koje se nastavlja do završetka fermentacije.
Malolaktička fermentacija
Dio vina prolazi malolaktičnu fermentaciju u inox tankovima s inokulacijom Lactobacillus plantarum, a dio spontano.
Dozrijevanje
Nakon završetka vrenja vino odležava u inox tankovima 100 dana. Nakon toga 80% vina odležava u velikim hrastovim bačvama od 500 lit. (kombinacija mađarskog i francuskog hrasta) 10-12 mjeseci, a 20% vina ostaje u inox tankovima. Nakon vađenja iz drvenih bačava vino odležava još 8 mjeseci u inox tankovima te nakon punjenja još 4-6 mjeseci u bocama.
Berba 2018
Vrhunsko suho crveno vino
Intenzivne arome zrele kupine, smokve i timijana. Zapečen i moćan, s notama drva, dima i kože.

Decanter Bronza 2021
Berba 2019
Vrhunsko suho crveno vino
Lijepog mirisa kave, moke, cvjetnih latica i tamne trešnje; sladić i svilenkasti tanini na nepcu.

Decanter Bronza 2025
Berba 2021
Vrhunsko suho crveno vino
Razvijenog okusa na hrast, lišće i makiju uz notu višnje i komorača. S jakim taninima i dugim završetkom.


