3 Voščice

Sorta grožđa: 100% Plavac mali

Sastav tla: nanosi zemlje na podlozi pleistocenskih pijesaka

Nadmorska visina: 90 m iznad razine mora

Vinograd: 1.200 ha  / 6500 loza po ha

Starost vinograda: 100% starije od 15 godina

Prinos po hektaru: 8000 kg

Prinos po lozi: 1,25 kg

Vislander vina s položaja Voščice pod etiketom dide Andrije

Plavac mali

Boja: nježne do srednje duboke rubinske boje.

Miris: živahnog mirisa šumskog voća i trešnje uz note suhog lišća i začinskog bilja, uz blagi miris kože i dima dobivenih odležavanjem u velikim drvenim bačvama.

Okus: srednje jakog tijela, osvježavajućeg vibrantnog okusa s blago taničnim završetkom u kojem se osjeća diskretno ukomponirana dimljena nota.

Idealno vino uz viške specijalitete poput: pogače od slane ribe, riži na brujet od srdela, spuža na brujet, frigane ribe, maništre na pomidore, kozletine i janjetine pod pekom, škampa na gradele, pečenog kozlića, zrelih ovčjih i kozjih sireva s bademima i pistacijama

Vrhunac zrelosti: 3-6 godina

Preporučena temperatura posluživanja: 16 – 18℃

Berbe

— 2018.  13% Alk.

— 2019.  13,5 % Alk.

— 2021.  15 % Alk.

Vino Vislander- Plavac mali - red wine - Voscice

Proizvodnja vina

Maceracija na masulju i fermentacija traje od 8 do 12 dana u vinifikatorima s kontroliranom temperaturom od 24 do 28℃. Prilikom vinifikacije kombiniraju se jednim dijelom selekcijski kvasci i autohtoni kvasci čime vino dobiva najveću moguću koncentraciju terroira viškog plavca. Prva dva dana se obavlja Délestage (proces otakanja soka s masulja te ponovno vraćanje soka na masulj) zbog bolje ekstrakcije boje i aroma te oksigenacije (ozračivanja) koje smekšava tanine kojima plavac obiluje, uz dnevno četiri puta miješanje masulja koje se nastavlja do završetka fermentacije.

Malolaktička fermentacija

Dio vina prolazi malolaktičnu fermentaciju u inox tankovima s inokulacijom Lactobacillus plantarum, a dio spontano.

Dozrijevanje

Nakon završetka vrenja vino odležava u inox tankovima 100 dana. Nakon toga 80% vina odležava u velikim hrastovim bačvama od 500 lit. (kombinacija mađarskog i francuskog hrasta) 10-12 mjeseci, a 20% vina ostaje u inox tankovima.  Nakon vađenja iz drvenih bačava vino odležava još 8 mjeseci u inox tankovima te nakon punjenja još 4-6 mjeseci u bocama.

Berba 2018

Vrhunsko suho crveno vino

Intenzivne arome zrele kupine, smokve i timijana. Zapečen i moćan, s notama drva, dima i kože.

DWWA-2021-BRONZE.png

Decanter Bronza 2021

Berba 2019

Vrhunsko suho crveno vino

Lijepog mirisa kave, moke, cvjetnih latica i tamne trešnje; sladić i svilenkasti tanini na nepcu.

BRONZE_2025_GENERIC_800X800

Decanter Bronza 2025

Berba 2021

Vrhunsko suho crveno vino

Razvijenog okusa na hrast, lišće i makiju uz notu višnje i komorača. S jakim taninima i dugim završetkom.

Scroll to Top
Update cookies preferences