1 Milna

Sorta grožđa100% Plavac mali

Sastav tlaSkeletna tla zasuta koluvijalnom taložinom

Nadmorska visina: 25 – 50 m iznad razine mora

Vinograd2.052 ha / 4210 loza po ha

Starost vinograda: 50% starije od 15 godina

Prinos po hektaru: 3600 kg

Prinos po lozi0,85 – 1,00 kg

Vislander vina s položaja Milna flaširaju se pod etiketom nona Franka, a Vislander Rosé flašira se pod etiketom nona Jelica.

03 Kontura
05 Kontura

Plavac Mali

Boja: tamna rubinska boja s ljubičastim odsjajem

Miris: prepoznatljivih voćnih aroma plavca malog s karakterističnim mirisom na crni ribiz i suhu šljivu, te s herbalnim notama mediteranskoga bilja

Okus: njegova snažna struktura s lakoćom nosi tanine, a u ustima ostavlja harmoničan okus toplog pijeska viškog vinogorja i plemenite sorte plavca malog.

Idealno vino uz viške specijalitete poput: pogače od slane ribe, maništre fažol na brujet, janjetine na gradelama, tune ili gofa na gradelama, srdele na ražnju, jela od divljači (fazan i zec), janjetine pod pekom, pašticade te uz drniški pršut i zreli paški sir.

Vrhunac zrelosti: 6-8 godina

Preporučena temperatura posluživanja: 16 – 18 °C

Plavac mali PREMIER
— 2015.   14,5 % Alk.
— 2016.   15 % Alk.
— 2017.   14 % Alk.
— 2019.   13,5 % Alk. 
— 2020.  15,5 % Alk.

Vino Vislander- Plavac mali - red wine - Milna

Proizvodnja vina 

Maceracija na masulju i fermentacija traje od 8 do 12 dana u vinifikatorima s kontroliranom temperaturom od 24 do 28℃. Prilikom vinifikacije koriste se autohtoni kvasci čime vino dobiva najveću moguću koncentraciju terroira viškog plavca. Prva dva dana se obavlja Délestage (proces otakanja soka s masulja te ponovno vraćanje soka na masulj) zbog bolje ekstrakcije boje i aroma te oksigenacije (ozračivanja) koje smekšava tanine, uz dnevno četiri puta miješanje masulja koje se nastavlja do završetka fermentacije.

Malolaktička fermentacija 

Dio vina prolazi malolaktičnu fermentaciju u inox tankovima. 

Dozrijevanje 

Nakon završetka vrenja vino odležava u inox tankovima 100 dana. Nakon toga vino odležava u malim hrastovim bačvama od 225 lit. (barrique) (kombinacija potpuno novog i jednom korištenog slavonskog i francuskog hrasta) 12-18 mjeseci. Nakon vađenja iz drvenih bačava vino odležava još 8 mjeseci u inox tankovima te nakon punjenja još 4-6 mjeseci u bocama. Prije stavljanja na tržište vino odležava minimum 3 godine.

Berba 2015

Vrhunsko suho crveno vino

Vino snažnog karaktera s izraženim mirisom kuhanog i sušenog voća i notom džema, prvo je vino koje predstavljamo pod etiketom Vislander.

DWWA2022BronzeGENERIC-Printedinrollsof1000stickers_f673a325-c802-401c-be56-3bf547506914

Decanter Bronca 2022

Berba 2016

Vrhunsko suho crveno vino

Izuzetna berba iznjedrila je vino čiji ćemo pravi potencijal upoznati tek u  nadolazećim godinama. Mirisa svježeg crnog ribiza i šljive, bogatog okusa tamne čokolade sa snažnim taninima.

DWWA-2021-BRONZE.png

Decanter Bronca 2021

Berba 2017

Vrhunsko suho crveno vino

Snažno, toplo vino harmoničnog okusa.

Berba 2019

Vrhunsko suho crveno vino

Odlično vino uz hranu, s aromama zrele tamne trešnje, trave i mokrog kamena, živih kiselina i visokih tanina.

DWWA-2023-BRONZE_GENERIC

Decanter Bronca 2023

iwc-commended-2023

IWC Commended 2023

Berba 2020

Vrhunsko suho crveno vino

Mirisa svježeg crnog ribiza I šljive, bogatog okusa tamne čokolade sa snažnim taninima.

Scroll to Top
Update cookies preferences