1 Milna
Sorta grožđa: 100% Plavac mali
Sastav tla: Skeletna tla zasuta koluvijalnom taložinom
Nadmorska visina: 25 – 50 m iznad razine mora
Vinograd: 2.052 ha / 4210 loza po ha
Starost vinograda: 50% starije od 15 godina
Prinos po hektaru: 3600 kg
Prinos po lozi: 0,85 – 1,00 kg


Vislander vina s položaja Milna flaširaju se pod etiketom nona Franka, a Vislander Rosé flašira se pod etiketom nona Jelica.
Plavac Mali
Boja: tamna rubinska boja s ljubičastim odsjajem
Miris: prepoznatljivih voćnih aroma plavca malog s karakterističnim mirisom na crni ribiz i suhu šljivu, te s herbalnim notama mediteranskoga bilja
Okus: njegova snažna struktura s lakoćom nosi tanine, a u ustima ostavlja harmoničan okus toplog pijeska viškog vinogorja i plemenite sorte plavca malog.
Idealno vino uz viške specijalitete poput: pogače od slane ribe, maništre fažol na brujet, janjetine na gradelama, tune ili gofa na gradelama, srdele na ražnju, jela od divljači (fazan i zec), janjetine pod pekom, pašticade te uz drniški pršut i zreli paški sir.
Vrhunac zrelosti: 6-8 godina
Preporučena temperatura posluživanja: 16 – 18 °C
Plavac mali PREMIER
— 2015. 14,5 % Alk.
— 2016. 15 % Alk.
— 2017. 14 % Alk.
— 2019. 13,5 % Alk.
— 2020. 15,5 % Alk.
Proizvodnja vina
Maceracija na masulju i fermentacija traje od 8 do 12 dana u vinifikatorima s kontroliranom temperaturom od 24 do 28℃. Prilikom vinifikacije koriste se autohtoni kvasci čime vino dobiva najveću moguću koncentraciju terroira viškog plavca. Prva dva dana se obavlja Délestage (proces otakanja soka s masulja te ponovno vraćanje soka na masulj) zbog bolje ekstrakcije boje i aroma te oksigenacije (ozračivanja) koje smekšava tanine, uz dnevno četiri puta miješanje masulja koje se nastavlja do završetka fermentacije.
Malolaktička fermentacija
Dio vina prolazi malolaktičnu fermentaciju u inox tankovima.
Dozrijevanje
Nakon završetka vrenja vino odležava u inox tankovima 100 dana. Nakon toga vino odležava u malim hrastovim bačvama od 225 lit. (barrique) (kombinacija potpuno novog i jednom korištenog slavonskog i francuskog hrasta) 12-18 mjeseci. Nakon vađenja iz drvenih bačava vino odležava još 8 mjeseci u inox tankovima te nakon punjenja još 4-6 mjeseci u bocama. Prije stavljanja na tržište vino odležava minimum 3 godine.
Berba 2015
Vrhunsko suho crveno vino
Vino snažnog karaktera s izraženim mirisom kuhanog i sušenog voća i notom džema, prvo je vino koje predstavljamo pod etiketom Vislander.

Decanter Bronca 2022
Berba 2016
Vrhunsko suho crveno vino
Izuzetna berba iznjedrila je vino čiji ćemo pravi potencijal upoznati tek u nadolazećim godinama. Mirisa svježeg crnog ribiza i šljive, bogatog okusa tamne čokolade sa snažnim taninima.

Decanter Bronca 2021
Berba 2017
Vrhunsko suho crveno vino
Snažno, toplo vino harmoničnog okusa.
Berba 2019
Vrhunsko suho crveno vino
Odlično vino uz hranu, s aromama zrele tamne trešnje, trave i mokrog kamena, živih kiselina i visokih tanina.

Decanter Bronca 2023

IWC Commended 2023
Berba 2020
Vrhunsko suho crveno vino
Mirisa svježeg crnog ribiza I šljive, bogatog okusa tamne čokolade sa snažnim taninima.
