2 tihobraće polje
Sorta grožđa: 100% Plavac mali
Sastav tla: Kraško polje
Nadmorska visina: 10 – 60 m iznad razine mora
Vinograd: 2.500 ha / 5318 loza po ha
Starost vinograda: 50% starije od 15 godina
Prinos po hektaru: 4500 kg
Prinos po lozi: 0,85 – 1,00 kg

Vislander vina s položaja Tihobraće polje flaširaju se pod etiketom dida Jure.


Plavac mali
Boja: tamna rubinska boja s ljubičasto-smeđim odsjajem.
Miris: prepoznatljivih voćnih aroma plavca malog s karakterističnim mirisom na crni ribiz i suhu šljivu, te s herbalnim notama mediteranskoga bilja
Okus: snažne strukture, visokih šećera i izraženih tanina u ustima ostavlja dugotrajan harmoničan okus toplog pijeska viškog vinogorja i plemenite sorte plavca malog uz lagano dimljenu začinsku notu.
Idealno vino uz viške specijalitete poput: pogače od slane ribe, maništre fažol na brujet, janjetine na gradelama, tune ili gofa na gradelama, srdele na ražnju, jela od divljači (fazan i zec), janjetine pod pekom, pašticade te uz drniški pršut i zreli paški sir.
Vrhunac zrelosti: 6-8 godina
Preporučena temperatura posluživanja: 16 – 18℃
Plavac mali PREMIER
— 2016. 15 % Alk.
— 2017. 14 % Alk.
— 2019. 14,5 % Alk.
— 2020. 14,5 % Alk.
Proizvodnja vina
Maceracija na masulju i fermentacija traje od 8 do 12 dana u vinifikatorima s kontroliranom temperaturom od 24 do 28℃. Prilikom vinifikacije koriste se autohtoni kvasci čime vino dobiva najveću moguću koncentraciju terroira viškog plavca. Prva dva dana se obavlja Délestage (proces otakanja soka s masulja te ponovno vraćanje soka na masulj) zbog bolje ekstrakcije boje i aroma te oksigenacije (ozračivanja) koje smekšava tanine, uz dnevno četiri puta miješanje masulja koje se nastavlja do završetka fermentacije.
Malolaktička fermentacija
Dio vina prolazi malolaktičnu fermentaciju u inox tankovima.
Dozrijevanje
Nakon završetka vrenja vino odležava u inox tankovima 100 dana. Nakon toga vino odležava u malim hrastovim bačvama od 225 lit. (barrique) (kombinacija potpuno novog i jednom korištenog slavonskog i francuskog hrasta) 12-18 mjeseci. Nakon vađenja iz drvenih bačava vino odležava još 8 mjeseci u inox tankovima te nakon punjenja još 4-6 mjeseci u bocama. Prije stavljanja na tržište vino odležava minimum 3 godine.
Berba 2016
Vrhunsko suho crveno vino
Vino snažne strukture i izraženih tanina, okusa marcipana, čokolade i smokve. Karakterno s ekstrahiranom notom kuhanog voća.

Decanter Bronca 2022
Berba 2017
Vrhunsko suho crveno vino
Arome mesa s roštilja, uz sjajno crno voće i grožđicama na nepcu. Zrnati tanini vrhunske strukture i duge završnice s karakterističnom lagano dimljenom začinskom notom.

Decanter Srebro 2021

IWC Bronca 2022
Berba 2019
Vrhunsko suho crveno vino
Prekrasno izbalansirano uz note crvenog voća s dosta novog hrasta. Suho, fino fokusirano, s trunkom džemastog suhog voća.

Decanter Srebro 2022

IWC Bronca 2022
Berba 2020
Vrhunsko suho crveno vino
Vino snažne strukture i izraženih tanina. Mirisa suhog voća, mediteranskog bilja, šljiva i rogača. Dosta izraženih tanina i strukture.

Decanter Srebro 2024

Decanter Bronca 2023

