Dračevo polje -Pjenušava vina

Sorta grožđa: 70% Vugava, 30% Kuč (trbljan bijeli)

Sastav tla: Smeđa tla nastala na podlozi krednih dolomita i vapnenca

Nadmorska visina: 145 m iznad razine mora

Vinograd: 7.000 ha  / 25000 loza po ha

Starost vinograda: 35 – 40 godina

Prinos po hektaru: 11000 kg

Prinos po lozi: vugava 1,5 – 2 kg, kuč 3 – 4 kg

Pjenušavo vino

Bogatstvo viškoga terroira osjeti se u svakoj kapi naše vugave i plavca. A kad vugavu s KOMIŠKE BONDE i plavac s VIŠKE BONDE sljubite s kučem (trbljan bijeli), nastaju prvi otočni pjenušci. Lagana, svježa, lepršava vina, idealna za uživanje u vama najvažnijim trenucima.

Kao bazna sorta odabran je kuč (trbljan bijeli), koji daje svježa, laganija vina izraženijih kiselina, što je idealna baza za pjenušce. U bijeli pjenušac dodana je, uz kuč kao glavnu sortu i vugava, ubrana u trenutku tehnološke zrelosti pogodne za proizvodnju pjenušavih vina, a u rosé pjenušac plavac mali s položaja Voščice, za koji je karakteristično da daje laganije plavce s izraženijom kiselinom.

Pjenušac je proizveden klasičnom metodom sekundarne fermentacije u boci. Nakon primarne fermentacije, bazno vino se s dodatkom tiražnog likera puni u boce na sekundarnu fermentaciju. Boce odležavaju najmanje godinu dana. 

komiška bonda

Vrhunsko bijelo pjenušavo vino

Méthode classique – Brut

— 2021.    12 % Alk.

— 2022.   12 % Alk.

Boja: zelenkasto žuta

Miris: svjež, s voćnim aromama marelice i kruške

Okus: skladan, intenzivan uz ugodno dugotrajno perlanje razigranim kiselinama na nepcu, nježnim voćnim okusima i diskretnim završetkom prženog orašastog voća čini ove prve viške pjenušce idealnima za svaku svečanu, ali i svakodnevnu prigodu.

Preporučena temperatura posluživanja: 6 – 8 °C

Komiška bonda

Vrhunsko bijelo pjenušavo vino

Svilenkasto, mesnato zeleno i žuto voće, zapečeno zeleno voće, mirisa vlažnog kamenja. U početku potpuno suho, zatim se otvara svježe voće uz slankasti završetak.

Glass of Bubbley2024 - BRONZE

Glass of Bubbly Bronca 2024

nagrada-1.png

Concours Mondiale Srebro 2023

iwsc2024-bronze-medal-lores-png

IWSC Bronca 2024

iwc-commended-2023

IWC Commended 2023

viško bonda

Vrhunsko ružičasto pjenušavo vino

Méthode classique – Brut

— 2021.    12 % Alk.

— 2022.   12 % Alk.

Boja: nježna ružičasta 

Miris: voćan, na crveno jagodičasto voće s malo mediteranskog bilja

Okus: skladan uz ugodno dugotrajno perlanje razigranim kiselinama na nepcu i nježnim voćnim okusima s malo suhog mediteranskog bilja čini ove prve viške pjenušce idealnima za svaku svečanu, ali i svakodnevnu prigodu.

Preporučena temperatura posluživanja: 6 – 8°C

Viško bonda

Vrhunsko ružičasto pjenušavo vino

Elegantno, čisto i voćno, mirisa svježe ubranih crvenih bobice i šipka lagano cijeđenih, lijepe ravnoteže svježine. Lagan i voćni.

Glass of Bubbly, Srebro 2024

BRONZE_2025_GENERIC_800X800

Decanter Bronca 2025

iwc-commended-2023

IWC Comanded 2023

Scroll to Top
Update cookies preferences