Dračevo polje -Pjenušava vina
Sorta grožđa: 70% Vugava, 30% Kuč (trbljan bijeli)
Sastav tla: Smeđa tla nastala na podlozi krednih dolomita i vapnenca
Nadmorska visina: 145 m iznad razine mora
Vinograd: 7.000 ha / 25000 loza po ha
Starost vinograda: 35 – 40 godina
Prinos po hektaru: 11000 kg
Prinos po lozi: vugava 1,5 – 2 kg, kuč 3 – 4 kg

Pjenušavo vino
Bogatstvo viškoga terroira osjeti se u svakoj kapi naše vugave i plavca. A kad vugavu s KOMIŠKE BONDE i plavac s VIŠKE BONDE sljubite s kučem (trbljan bijeli), nastaju prvi otočni pjenušci. Lagana, svježa, lepršava vina, idealna za uživanje u vama najvažnijim trenucima.
Kao bazna sorta odabran je kuč (trbljan bijeli), koji daje svježa, laganija vina izraženijih kiselina, što je idealna baza za pjenušce. U bijeli pjenušac dodana je, uz kuč kao glavnu sortu i vugava, ubrana u trenutku tehnološke zrelosti pogodne za proizvodnju pjenušavih vina, a u rosé pjenušac plavac mali s položaja Voščice, za koji je karakteristično da daje laganije plavce s izraženijom kiselinom.
Pjenušac je proizveden klasičnom metodom sekundarne fermentacije u boci. Nakon primarne fermentacije, bazno vino se s dodatkom tiražnog likera puni u boce na sekundarnu fermentaciju. Boce odležavaju najmanje godinu dana.

komiška bonda
Vrhunsko bijelo pjenušavo vino
Méthode classique – Brut
— 2021. 12 % Alk.
— 2022. 12 % Alk.
Boja: zelenkasto žuta
Miris: svjež, s voćnim aromama marelice i kruške
Okus: skladan, intenzivan uz ugodno dugotrajno perlanje razigranim kiselinama na nepcu, nježnim voćnim okusima i diskretnim završetkom prženog orašastog voća čini ove prve viške pjenušce idealnima za svaku svečanu, ali i svakodnevnu prigodu.
Preporučena temperatura posluživanja: 6 – 8 °C

Komiška bonda
Vrhunsko bijelo pjenušavo vino
Svilenkasto, mesnato zeleno i žuto voće, zapečeno zeleno voće, mirisa vlažnog kamenja. U početku potpuno suho, zatim se otvara svježe voće uz slankasti završetak.

Glass of Bubbly Bronca 2024

Concours Mondiale Srebro 2023

IWSC Bronca 2024

IWC Commended 2023
viško bonda
Vrhunsko ružičasto pjenušavo vino
Méthode classique – Brut
— 2021. 12 % Alk.
— 2022. 12 % Alk.
Boja: nježna ružičasta
Miris: voćan, na crveno jagodičasto voće s malo mediteranskog bilja
Okus: skladan uz ugodno dugotrajno perlanje razigranim kiselinama na nepcu i nježnim voćnim okusima s malo suhog mediteranskog bilja čini ove prve viške pjenušce idealnima za svaku svečanu, ali i svakodnevnu prigodu.
Preporučena temperatura posluživanja: 6 – 8°C

Viško bonda
Vrhunsko ružičasto pjenušavo vino
Elegantno, čisto i voćno, mirisa svježe ubranih crvenih bobice i šipka lagano cijeđenih, lijepe ravnoteže svježine. Lagan i voćni.

Glass of Bubbly, Srebro 2024

Decanter Bronca 2025

